Pažitka
Název:

Řízečky v pohankové krupici s okurkovo-mangovou omáčkou

dětský recept


Řízečky v pohankové krupici s okurkovo-mangovou omáčkou


Ingredience:
Ingredience na řízečky:
prsa z BIO kuřete4 ks
kokosové mléko100 ml
pohanková krupice2 lžíce
kukuřičné lupínky3 lžíce
mandle2 lžíce
kari koření2 lžičky
kokos1 lžička
vejce1 ks
Na omáčku:
okurka1/2 ks
mango1 ks
citron (šťáva)1/2 ks
ústřičná omáčka1 lžička
prolisovaný stroužek česneku1 ks
sůl špetka
čerstvý koriandr hrstička
Postup přípravy:

Mango je tropické ovoce. Používá se především v asijské kuchyni, často na výrobu různých dipů a omáček. Často u nás v obchodech koupíte mango, které je úplně tvrdé a zelené, ale vyčkejte a nechte ho při pokojové teplotě dozrát dokud nebude skoro žluté a měkké.

1) Prsa nakrájejte na malé kousky a lehce naklepejte.

2) Namočte do kokosového mléka, které můžete smíchat s vajíčkem.

3) Mezitím si rozmixujte zbytek sypkých ingrediencí a přesypte do misky.

4) Postupně každý kousek masa obalte a přendejte na pekáček, který pokapete olivovým olejem. Dejte péct na 200 stupňů asi na 20 minut, dokud strouhanka není krásně zlatá.

Omáčka:

1) Mango rozmixujte tyčovým mixérem úplně do hladka

2) Okurku nastrouhejte nebo nakrájejte na malé kostičky

3) Do rozmixovaného manga přidejte všechny ostatní ingredience, zamíchejte a podávejte k opečeným řízečkům.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Petra a Linda Novotné

    zavřít okno