Ingredience: | |
rýže | 800 g |
maso | dle chuti |
sos z pečené vepřové roládky nebo jiný výpek | dle chuti |
žampiony | 4 ks |
drobná mochovská zelenina | dle chuti |
malá cuketa | 1 ks |
cibule | 1 ks |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
kurkuma | špetka |
jarní cibulka | 1 ks |
sojová omáčka | dle chuti |
Když zrovna nevím co připravit k obědu, kouknu do lednice a připravím něco z ingrediencí, co najdu.
Rýži uvaříme podle návodu. Na sosík z pekáčku od pečené bůčkové rolády pokrájíme kousky masa, přidáme restovat plátky žampionů, posypeme kmínem, pepřem, jarní cibulkou a nakonec přidáme dusit i drobnou zmraženou zeleninku. Zakápneme sojovou omáčkou a přisypeme kostičky pokrájené cukety. Dusíme doměkka. Tuto masovo-zeleninovou směs přimícháme do uvařené rýže. Máme velmi chutné rizoto.
Podrobné info: