Ingredience: | |
mrkev | 1 ks |
petržel | 1 ks |
jarní cibulka | 1 ks |
zavařená domácí vepřová plec | cca 300 g |
brokolice | 2 - 3 růžičky |
cuketa | 1/2 ks |
sterilovaná kukuřice | dle chuti |
sterilovaný hrášek | dle chuti |
rýže | 5 varných sáčků |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
sojová omáčka | dle chuti |
strouhaný sýr | 100 g |
Někdy stačí se doma více rozhlédnout a máme celou nádobu chutného rizota.
Nejdříve dáme vařit opláchnuté varné rýžové sáčky podle návodu. Necháme okapat a vyjmeme ze sáčku. Na hlubokou pánev, na sádlo, sebrané z povrchu zavařeného domácího vepřového masa, necháme zesklovatět cibulku. Přidáme orestovat kousky zavařeného masa (vepřové domácí maso, zavařené z plecka) a nakonec přidáme restovat zeleninu pokrájenou na malinké kostičky. Nakonec přidáme okapanou sterilovanou kukuřici a okapaný hrášek a stále mícháme. Podlijeme malinko vodou nebo vývarem z kostí a dusíme doměkka. Dochutíme podle potřeby solí, pepřem a můžeme malinko zakápnout sojovou omáčkou (není nutné). Nakonec do směsi vmícháme uvařenou rýži a vše dobře promícháme. Zdobíme strouhaným sýrem a sterilovanou zeleninou.
Podrobné info: