Název:Rizoto s lososem a hráškem
Ingredience:
Ingredience: |
zmražený hrášek | 150 g |
zeleninový vývar | 1 l |
losos | 400 g |
pórek | 1 ks |
česnek | 2 stroužky |
malá cibule | 1 ks |
olivový olej | 1 lžíce |
tymián | 3 snítky |
rýže na rizoto (carnaroli nebo arborio) | 250 g |
máslo | 1 lžíce |
kůra a šťáva z chemicky neošetřeného citronu | dle chuti |
hladkolistá petržel | 1/2 svazku |
sůl | dle chuti |
čerstvě mletý pepř | špetka |
Postup přípravy: K příležitosti Food Revolution Day jsem dostala možnost, vyzkoušet novou kuchařku od Jamieho studentky Kerryan Dunlop MOJE RODINNÁ KUCHAŘKA.
Knížka se bude líbit všem, kdo mají rádi jednoduchá jídla z dostupných surovin, rychle hotová, ale s nápadem a skvělou chutí. Knížka je rozdělena do pěti kapitol. Snídaně, Svačinky & rychlovky, Vaření ve velkém, Čas na večeři a Přílohy.
Postup:
- Hrášek dejte do cedníku a přelijte ho vroucí vodou, aby rozmrzl. Dejte ho stranou. Vývar dejte do hrnce, přiveďte do mírného varu, vložte do něj lososa a na středním plameni ho mírně pošírujte asi 12 minut.
- Mezitím nadrobno nakrájejte pórek, česnek a cibuli a dejte je s olejem a lístky tymiánu do silnostěnného hrnce na střední plamen. Smažte asi 5 minut, dokud zelenina nezvláční, ale nezačne se ještě zabarvovat, pak přidejte rýži a dobře promíchejte. Děrovanou naběračkou vyndejte z vývaru lososa a nechce ho stranou na talíři. K rýži postupně po naběračkách přilévejte vývar. Vždy počkejte, až se vsákne a přilijte další naběračku. Stále míchejte. Vývar přilévejte asi 20 minut nebo dokud nebude rýže uvařená. Je možné, že nebudete potřebovat všechen vývar (podle kuchařky), ale já ho potřebovala všechen.
- Jakmile bude mít rizoto tu správnou, krémovou konzistenci, sundejte kastrol z plamene, přidejte na kousky nakrájené rybí maso, hrášek, máslo a citronovou kůru a podle své chuti zakápněte citronovou šťávou. přidejte posekané listy petržele, podle chuti osolte a opepřete a dobře zamíchejte. kastrol přikryjte pokličkou a nechte 2 minuty odpočívat.
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min
Autor:
zavřít okno