Pažitka
Název:

Rizoto s omáčkou z pečených rajčat a cuket


Rizoto s omáčkou z pečených rajčat a cuket


Ingredience:
Ingredience:
cherry rajčátka15 ks
cuketa1/2 ks
rýže1 hrnek
smetana ke šlehání1 kelímek
kvalitní šunka nebo slanina či kuřecí maso dle potřeby
sůl špetka
pepř špetka
další zelenina (hrášek, kukuřice...) dle chuti
Postup přípravy:

Tento recept vzniknul při jedné z mých mnoha improvizací v kuchyni, a ačkoliv málo kdy vařím stejné jídlo dvakrát, u tohoto dělám výjimku a často a ráda se k němu vracím, neboť vždycky pohladí moje zeleninu milující chuťové pohárky. 

Cherry rajčata a oloupanou na kostky nakrájenou cuketu okořeníme dle vlastní chuti (ráda používám papriku, zázvor, rozmarýn, česnek nebo kmín, ale určitě lze použít i namíchanou směs, např. grilovací koření), postříkáme olivovým olejem a dáme na 15 minut zapéct pod gril. Doporučuju tuto úpravu nevynechat, je to právě to, co dává omáčce chuť. Poté z upečených rajčat oloupeme slupku a spolu s cuketami je přesuneme na pánev, na které jsme si nechali lehce zatáhnout na proužky nakrájenou šunku. Podlijeme smetanou ke šlehání a chvíli zredukujeme na omáčku, případně dále dokořeníme a dosolíme. Smícháme s uvařenou rýží, můžeme přidat i další zeleninu.

Omáčka se stejně dobře jako k rýži hodí i k těstovinám či nočkům.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Barbora Charvátová

    zavřít okno