dlouhozrnná rýže | 80 g |
malá cuketa | 1/2 ks |
malá červená kapie | 1 ks |
pórek | kousek |
sušená rajčata naložená v oleji | 6 ks |
uzený šmakoun | 100 g |
slunečnicový olej | trochu |
Ingredience: |
Zelenina zůstane v rizotu krásně křupavá....věřím, že si opravdu pochutnáte.
Rýži propereme pod tekoucí vodou a dáme vařit do osolené vody.
Zatím co se rýže vaří, pokrájíme zeleninu. Pórek na kolečka, cuketu na plátky a ty pak ne čtvrtiny, kapii na kostičky rajčata na kostičky. Všechnu zeleninu dáme orestovat na olej. Ale asi jen na 2 minuty - aby zelenina zůstala křupavá. Krátkým orestováním se stane stravitelnější.
Šmakouna nakrájíme na kostičky.
Když je rýže vařená, scedíme a smícháme se zeleninou a nakonec vmícháme šmakouna. promícháme a servírujeme.
Podrobné info: