Pažitka
Název:

Rizoto se sýrem Grana Padano

vegetariánský recept


Rizoto se sýrem Grana Padano


Ingredience:
Ingredience:
bílá nepraná rýže1/2 šálku
pórek nakrájený na kolečka1/8 ks
máslo2 lžíce
sůl1/2 lžičky
italský sýr Grana Padano40 g
menší cibule1 ks
houby (jidášovo ucho) hrst
růžový pepř špetka
voda
Na ozdobení:
rajče a rukola dle chuti
Postup přípravy:

Když se řekne Itálie, tak nás všechny napadne pizza, špagety, rizoto, víno a já nevím co ještě. Je to prostě národ se skvělou kuchyní, nádhernou přírodou a přátelskou duší. Proto jsem z kuchařky Lidl Romana Pauluse a Marcela Igňačáka vylovila recept, který je mi blízký a sympatický - Rizoto se sýrem Grana Padano. Dělaly se nám boule za ušima!

  1. Do hrnce s širokým dnem vhodíme lžíci másla a necháme pozvolna rozpouštět. Následně osmahneme cibulku dozlatova a poté krátce orestujeme i rýži. 
  2. Přelijeme dvojnásobným množstvím vody, přidáme pórek, houby, sůl a pepř a necháme vařit po dobu 18-20 minut. 
  3. Sundáme z plotny, zjemníme lžící másla a promícháme s nastrouhaným sýrem Grana Padano. 
  4. Podáváme posypané rukolou a hoblinkami sýra. Přeji dobrou italsko-českou chuť!
Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Štěpánka Tučková

    zavřít okno