Pažitka
Název:

Rizoto z dýně Hokaido


Rizoto z dýně Hokaido


Ingredience:
rýže Arborio dle potřeby
olej trochu
bílé víno1/4 l
kuřecí vývar1,5 l
dýně Hokaido1 ks
cibule1 ks
máslo kousek
sůl špetka
pepř špetka
smetana1 lžíce
petrželka hrstka
parmazán na ozdobení
olivový olej trochu
Ingredience:
Postup přípravy:

Tohle rizoto dokazuje, že v jednoduchosti jídla a jeho vychucení je ta pravá kulinářská krása.

Rýži Arborio mírně orestujeme na oleji, podlijeme čtvrt litrem bílého vína a poté co se víno vyvaří, postupně přiléváme litr a půl kuřecího vývaru.

Mezitím, co se rýže dusí, očistíme dýni Hokaido, kterou nakrájíme na malé kostičky a spolu s cibulkou restujeme na másla zhruba 10 minut. Jakmile máme orestováno, přidáme rýži, ochutíme solí, pepřem, přidáme lžíci smetany, kostku másla a do hotového rizota přimícháme čerstvě nasekanou petrželku.

Před servírováním doporučujeme posypat hoblinkami parmazánu a pokapat olivovým olejem.
Rizoto z dýně Hokaido servírujeme jako hlavní chod. Můžete však servírovat jako předkrm stejně jako my na této ilustrační fotografii.

www.facebook.com/RegionNaTaliri

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Petr Chudárek

    zavřít okno