rýže Arborio | dle potřeby |
olej | trochu |
bílé víno | 1/4 l |
kuřecí vývar | 1,5 l |
dýně Hokaido | 1 ks |
cibule | 1 ks |
máslo | kousek |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
smetana | 1 lžíce |
petrželka | hrstka |
parmazán | na ozdobení |
olivový olej | trochu |
Ingredience: |
Tohle rizoto dokazuje, že v jednoduchosti jídla a jeho vychucení je ta pravá kulinářská krása.
Rýži Arborio mírně orestujeme na oleji, podlijeme čtvrt litrem bílého vína a poté co se víno vyvaří, postupně přiléváme litr a půl kuřecího vývaru.
Mezitím, co se rýže dusí, očistíme dýni Hokaido, kterou nakrájíme na malé kostičky a spolu s cibulkou restujeme na másla zhruba 10 minut. Jakmile máme orestováno, přidáme rýži, ochutíme solí, pepřem, přidáme lžíci smetany, kostku másla a do hotového rizota přimícháme čerstvě nasekanou petrželku.
Před servírováním doporučujeme posypat hoblinkami parmazánu a pokapat olivovým olejem.
Rizoto z dýně Hokaido servírujeme jako hlavní chod. Můžete však servírovat jako předkrm stejně jako my na této ilustrační fotografii.
www.facebook.com/RegionNaTaliri