Ingredience: | |
uzené upečené kuřecí stehno | 1 ks |
rýže (+ hřebíček, sůl, pepř, kmín, cibule, voda) | 500 g |
pokrájená zelenina (mrkev, petržel, celer, hrášek) | 1 hrnek |
hnědé žampiony | 180 g |
červená cibule | 1 ks |
olej nebo sádlo | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
kmín | dle chuti |
voda nebo vývar | dle potřeby |
strouhaný sýr | dle chuti |
Mám pro vás tip na recept, co dům dal. Ingredience, které budeme potřebovat, máme většinou všichni doma a můžeme z nich uvařit toto skvělé rizoto.
Přebranou a vypranou rýži uvaříme podle návodu (zvyku) s hřebíčkem, solí cibulí a kapkou oleje doměkka. Upečené kuřecí maso obereme od kosti. Pokrájíme na malé kousky. Červenou cibuli pokrájíme na kostičky. Houby pokrájíme na plátky. Zeleninu pokrájíme na malinkaté kostičky. Cibuli orestujeme na oleji (sádle) dozlatova. Přidáme orestovat pokrájenou zeleninu a plátky hub. Přidáme pepř, kmín a sůl a zalijeme trochou vývaru (vody). Dusíme doměkka. Do zeleninové směsi vmícháme kousky pokrájeného masa ze stehýnek. Zamícháme, ochutíme podle potřeby solí a pepřem. Do směsi přidáme podle každého rýži a dobře promícháme. Rizoto podáváme posypané strouhaným sýrem. Podáváme s okurkou, salátem apod.
Podrobné info: