Ingredience: | |
rýže | 300 g |
vývar z kolena (na vaření rýže) | cca 1 l |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
maso z uvařeného kolena | 180 g |
česnek | 2 stroužky |
zelenina (hrášek, mrkev, kukuřice) | 150 g |
Vahalova slanina | 150 g |
jemně strouhaný sýr (Formaggio per Pasta nebo Grana Padano) | 30 g |
Kdybyste toto rizoto dali Italovi, asi byste neuspěli. Nám však takové to klasické "české" rizoto moc chutná. Dnes jsem navíc rýži uvařila namísto vody ve vývaru a hned to tomu dodalo lepší šmrnc.
Rýži uvaříme podle návodu, avšak místo vody použijeme vývar. Na pánvi na oleji osmahneme drcený česnek, kostičky slaniny a pokrájené vepřové maso. Vmícháme zeleninu. Vše společně orestujeme a smícháme s rýží. Přidáme část nastrouhaného sýra a zamícháme. Druhou část si sýra si necháme na ozdobení. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme se salátem.
Podrobné info: