Pažitka
Název:

Rizoto z vařeného kolena se zeleninou


Rizoto z vařeného kolena se zeleninou


Ingredience:
Ingredience:
rýže300 g
vývar z kolena (na vaření rýže)cca 1 l
sůl dle chuti
pepř dle chuti
maso z uvařeného kolena180 g
česnek2 stroužky
zelenina (hrášek, mrkev, kukuřice)150 g
Vahalova slanina150 g
jemně strouhaný sýr (Formaggio per Pasta nebo Grana Padano)30 g
Postup přípravy:

Kdybyste toto rizoto dali Italovi, asi byste neuspěli. Nám však takové to klasické "české" rizoto moc chutná. Dnes jsem navíc rýži uvařila namísto vody ve vývaru a hned to tomu dodalo lepší šmrnc.

Rýži uvaříme podle návodu, avšak místo vody použijeme vývar. Na pánvi na oleji osmahneme drcený česnek, kostičky slaniny a pokrájené vepřové maso. Vmícháme zeleninu. Vše společně orestujeme a smícháme s rýží. Přidáme část nastrouhaného sýra a zamícháme. Druhou část si sýra si necháme na ozdobení. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme se salátem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno