Pažitka
Název:

Rizoto ze slepice se zeleninou a tvrdým sýrem


Rizoto ze slepice se zeleninou a tvrdým sýrem


Ingredience:
Ingredience:
menší slepice uvařená v tlakovém hrnci1 ks
rýže600 g
cibule1 ks
mrkev1 ks
petržel1 ks
celer1/2 ks
mražený hrášek1/2 hrnku
kurkuma špetka
lahůdková cibulka1 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
olivový olej3 lžíce
petrželka dle chuti
slepičí vývar dle potřeby
tvrdý sýr dle chuti
Postup přípravy:

Pokud Vám zbylo z vaření vývaru maso, můžete jej využít na další jídlo, třeba jako já například na rizoto.

Slepici dáme vařit do tlakového hrnce na dobu cca 25-30 minut. Ke slepici do tlakového hrnce přidáme jednu cibuli se slupkou, sůl, špetku kurkumy, snítku natě z petržele, očištěnou mrkev, oloupaný celer, petržel a dáme vařit společně se slepicí. (můžeme přidat i masový bujon). Po uvaření, necháme odsyčet páru. Pak polévku přecedíme.

Mezitím si uvaříme rýži podle návodu (nebo ve varných sáčcích). Uvařenou zeleninu pokrájíme na kostičky. Na oleji necháme zesklovatět pokrájenou jarní cibulku, přidáme špetku kurkumy obrané a nakrájené maso z uvařené slepice, přisypeme zmražený hrášek, zalijeme trochou slepičího vývaru, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme ostatní pokrájenou uvařenou zeleninu, kterou jsme vařili ve vývaru. Slepici se zeleninou a vývarem smícháme s vychladlou rýží, aby se rizoto nelepilo a bylo pěkně nakypřené. Porce na talíři posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a pokrájenou petrželkou

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno