Pažitka
Název:

Rohlíčky ze šlehačkového těsta s ořechovou náplní


Rohlíčky ze šlehačkového těsta s ořechovou náplní


Ingredience:
Těsto:
hladká mouka400 g
vejce1 ks
33% smetana ke šlehání1 kelímek
Hera máslová250 g
sůl1/2 lžičky
Ořechová náplň:
vlašské ořechy250 g
moučkový cukr180 g
bílek (žloutek si ponecháme na potření rohlíčků)1 ks
rum3 lžíce
Postup přípravy:

Není rohlíček, jako rohlíček. Myslím, že fotografie je důkazem. Však nevěřili byste, jak výborně chutnají. Každá kuchařka se po naservírování stává doslova bohyní.

Mouku prosejeme a všechny ingredience promícháme v pružné nelepivé těsto. Dáme do mikrotenového sáčku a necháme přes noc v lednici.

Ořechy najemno pomeleme, přidáme ostatní suroviny a řádně promícháme.
Těsto si rozdělíme na 5 stejných dílů. Pracovní plochu nebo vál (silikonovou podložku) zlehka podsypeme hladkou moukou. Z každého dílu pomocí ručního válečku vyválíme kruh o velikosti desertního talířku a výšce cca 3 milimetry. Rádýlkem vykrojíme 8 výsečí. Ořechovou náplň klademe na širší stranu trojúhelníku a zabalíme do tvaru rohlíčků. Plechy si vysteleme papírem na pečení a rohlíčky tam naskládáme. Žloutek rozmícháme s 2 lžičkami mléka a potřeme rohlíčky. Vložíme do trouby a při teplotě 180 st. pečeme přibližně 15 minut dorůžova. Respektujeme zkušenosti s vlastní troubou. Ihned po vytažení z trouby pocukrujeme moučkovým cukrem

Podrobné info:
Počet porcí40 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno