Pažitka
Název:

Roláda se smetanovým krémem


Roláda se smetanovým krémem


Ingredience:
Těsto:
žloutky4 ks
cukr4 lžíce
polohrubá mouka4 lžíce
bílky utřené v tuhý sníh4 ks
Krém:
smetana ke šlehání 33%2 ks
zakysaná smetana2 ks
ztužovač šlehačk4 ks
citronový cukr2 ks
cukr2 lžíce
Dále:
marmeláda nebo džem dle chuti
Postup přípravy:

Je před námi víkend, takže se určitě hodí nějaká ta dobrota ke kávičce. Co si vykouzlit z obyčejné piškotové rolády, jednu luxusní smetanovou? Rolády miluji, jsou velmi jednoduché na přípravu a dají se velmi dobře zaměnit, podle ingrediencí, které máme doma.

Utřeme žloutky s cukrem do pěny, přidáme mouku a ručně vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na pečící papír potřený olejem a pečeme na 180°C do růžova. Počkáme pár minut, aby z rolády odešla vařící pára, a poté ještě teplou roládu stočíme i s papírem a necháme vychladnout.

Než nám korpus rolády vychladne, tak si připravíme krém. Šlehačky vyšleháme s dvěma kusy ztužovače smetany. Jakmile máme ušlehanou šlehačku, tak si vedle v misce ušleháme zakysanou smetanu, cukry, poté přisypeme 2 ztužovače smetany a vyšleháme. Do smetanového krému ručně vmícháme šlehačku a máme připravený krém. Korpus na roládu roztočíme, potřeme marmeládou, pak krémem a při zatáčení, opatrně sejmeme pečící papír. Poté už jen zbývajícím krémem potřeme a dozdobíme roládu a můžeme dát vychladit.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno