Ingredience: | |
červená řepa již vařená | 4 ks |
červená cibule | 1 ks |
olivový olej | 3 lžíce |
hladká mouka | 3 lžíce |
vejce | 2 ks |
tvrdého sýru | 100 g |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
provensálské koření | špetka |
česnek | 1 stroužek |
Náplň: | |
velká lučina | 1 ks |
čerstvá pažitka | hrstka |
Tak jsem ji zkusila a ono to opravdu vyšlo a ještě byla dobrá. Řeč je o mé roládě z řepy, kterou si jistě každý milovník zdravého jídla oblíbí.
Uvařenou a oloupanou červenou řepu si nastrouháme najemno.
Cibulku si nakrájíme a orestujeme na olivovém oleji, přídáme řepu, okořeníme provensálským kořením, prolisovaným česnekem a solí s pepřem.
Necháme vychladnout.
Do vychladlé směsi vmícháme dva žloutky, nastrouhaný sýr najemno, mouku a řádně promícháme.
Ze zbylých bílků ušleháme sních, který přidáme do těsta, které pak rovnoměrně rozprostřeme na pečící papír.
Pečeme na 180 °C zhruba 20 minut.
Roládu poté necháme 5 minut vychladnout a už potíráme nejlépe domácí lučinou a posypeme čerstvou pažitkou. Nebo jako já, lučinu s pažitkou smíchejte dohromady. Opatrně rolujeme a hned vkládáme do lednice.
Poté krájíme na tenší plátky, servírujeme na talířek, utáhneme dětem bryndáčky a vše bíle odnosíme do garáže. (smích)
Doboru chuť!