Pažitka
Název:

Rolky z mletého masa


Rolky z mletého masa


Ingredience:
mleté vepřové maso500 g
sekaná petrželka hrst
vejce1 ks
kmín špetka
koření do masa jaké máme rádi špetka
strouhanka na zahuštění
cibulka nakrájená najemno1 ks
Náplň:
kdo má co rád (já použila červenou papriku, jarní cibulku tvrdý sýr a kousek klobásky) dle chuti
slanina nebo schwarzwaldská šunka (na obalení) pár plátků
Ingredience:
Postup přípravy:

U nás doma jsou všeobecně na dračku rolky, závitky prakticky z jakéhokoli masa.

Mleté vepřové maso osolit, opepřit, přidat oblíbené koření, nakrájenou cibulku, kmín, nasekanou petrželku, vejce a na zahuštění strouhanku podle potřeby. Pak dělat placičky do kterým zabalíme náplň dle své chuti(já dávala klobásu, červenou papriku, jarní cibulku a sýr). Každou rolku zabalíme do slaniny (v tomto případě je to schwarzwaldská šunka). Dáme do pánve, zasypeme zbytkem pokrájené jarní cibulky, papriky a slaniny, podlijeme a dusíme. Průběžně otáčíme a podle potřeby podlíváme.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Nikola Behenská

    zavřít okno