vepřová plec | 1 kg |
sůl | dle chuti |
koření medvědí gril nebo jaké máte rádi | špetka |
hořčice (na potření) | trocha |
sekaná petrželka | hrst |
střední cibule | 3 ks |
česnek | dle chuti |
vývar | dle potřeby |
smetana | 1 dcl |
máslo | oříšek |
Více rolád na jednom talíři....
Maso si rozkrojíme na plát a naklepeme. Osolíme, opepříme. Posypeme kořením (já mám medvědí gril), potřeme hořčicí a posypeme sekanou petrželkou. Zarolujeme, svážeme nebo spíchneme jehlami. Dáme do pekáčku, podlijeme vývarem, posypeme hrubě nakrájenou cibulí a jen rozplácnutým česnekem, posypeme znova kořením a dáme péct.
V průběhu pečení maso otáčíme a podle potřeby podlíváme. Když je maso měkké, vyndáme ho, šťávu s cibulí a česnekem přelijeme do kastrůlku a ponorným mixérem rozmixujeme. Přivedeme k varu a dochutíme. Podle uvážení zahustíme, zjemníme smetanou a úplně nakonec přidáme kousíček másla.
Bramborové rolky: Klasické bramborové těsto. Rozvalíme na plát, potřeme vejcem a posypeme 1. jemně strouhanou mrkví a 2. nasekanou petrželkou. Zarolujeme, zabalíme do alobalu potřeného olejem a vaříme cca 30 - 35 minut.