Pažitka
Název:

Roštěná ala “Stroganov“ podle rodinného receptu


Roštěná ala “Stroganov“ podle rodinného receptu


Ingredience:
Ingredience:
hovězí roštěná500 g
žampiony200 g
cibule3 ks
malý rajský protlak1 ks
zakysaná smetana200 ml
máslo kousek
červené víno150 ml
kyselá okurka2 ks
olivový olej dle potřeby
škrob nebo hladká mouka dle potřeby
černý pepř špetka
zelený pepř špetka
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Plátky masa se mohou nechat vcelku, také je to výborné jídlo. Víno v omáčce udělá výbornou chuť. 

Maso  kuchyňsky upravíme, nakrájíme na plátky, které pokrájíme na širší nudličky. Necháme odležet, posypeme mixem drceného pepře  a zprudka opečeme na rozpáleném másle. Opékáme po dobu cca 8 minut  z obou stran. Poté maso vložíme do rozehřáté trouby na cca 100°C, podlijeme  hovězím vývarem a zakápneme červeným vínem a opečeme v troubě, aby se  maso dobře dopeklo. Mezitím si na hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm pokrájené klínky cibule a plátky bílých žampionů. Chvilku restujeme, přidáme rajský protlak a kyselé okurky, pokrájené na kostičky a ještě podusíme. Nakonec přidáme zakysanou smetanu, kterou jsme si předem promíchali se sosem ale, pokud je omáčka řidší, vmícháme do smetany se sosem ještě solamyl (nebo hladkou mouku) a dobře rozmícháme a vlijeme do omáčky s masem a ještě krátce  povaříme.

Nudličky masa vyndáme z trouby, vmícháme k surovinám v hluboké pánvi a dochutíme solí a pepřem podle každého. Podáváme se zeleninovou rýží.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno