Ingredience: | |
hovězí roštěná | 4 plátky |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
cherry rajčta | 4 ks |
hořčice smíchaná s paprikovou pastou | dle chuti |
velká cibule | 2 ks |
zakysaná smetana | 1/2 kelímku |
okapané malé kapary | 1 - 2 lžíce |
rýže | dle potřeby |
libeček, petrželka | dle chuti |
Tento recept vznikl improvizovaně a můžu jej všem doporučit. Tato příprava roštěné je opravdu vynikající.
Cibuli pokrájíme na kostičky. Maso na okrajích nařízneme a naklepeme. Potřeme hořčicí smíchanou s paprikovou pastou. Opepříme a orestujeme na oleji na zpěněné cibuli v tlakovém hrnci. Když maso pustí šťávu a zatáhne se, vše zalijeme hovězím vývarem a tlakový hrnec uzavřeme. Tlakujeme cca 35 minut. Tlakový hrnec po vypuštění páry otevřeme. Maso se sosem přendáme do malého pekáčku, přidáme okapané malé kapary a pokrájená cherry rajčátka. Podle chuti přidáme sůl a pepř a ještě cca 20 minut necháme dusit v troubě. Nakonec zakvrdláme půl kelímku zakysané smetany a necháme probublat. Podáváme s rýží s libečkem a petrželkou.
Podrobné info: