hovězí roštěná | 1200 g |
řepkový olej | 2 lžíce |
žampiony nakrájené na plátky | 1 a 1/2 hrnku |
jarní cibulka | 1/3 hrnku |
česnek | 2 stroužky |
překapávaná káva | 1 a 1/2 hrnku |
grilovací či sladká chilli omáčka (lze vynechat) | 1 lžíce |
sůl | 1/2 lžičky |
chilli | 1/2 lžičky |
čerstvě namletý pepř | 1/4 lžičky |
kukuřičný škrob | 1 lžíce |
studená voda | 1/3 hrnku |
Ingredience: |
Zajímavá a netradiční omáčka s kávou, která vás překvapí svou chutí.
Maso očistíme a osušíme. Do velké pánve s nepřilnavým povrchem dáme rozehřát 1 PL oleje a na ní opékáme maso ze všech stran dohněda.
Mezitím očistíme žampiony a nakrájíme je na plátky, cibulku nakrájíme též na plátky.
Maso přendáme do pomalého hrnce.
Do výpeku na pánvi přidáme druhou polévkovou lžíci oleje a orestujeme žampiony společně s cibulkou a prolisovaným česnekem. Pak přidáme kávu, chilli omáčku, sůl a podle chuti pepř a chilli. Necháme přejít varem a přelijeme s ní maso.
Zapneme pomalý hrnec na st.1 na 8 hodin.
Když je maso hotové vyndáme ho z omáčky a dáme do tepla. Přes sítko oddělíme žampiony od omáčky. Žampiony přidáme k masu. Ve vodě rozmícháme škrob a vmícháme do omáčky, provaříme a přidáme k masu se žampiony. Maso naporcujeme a podáváme.