Pažitka
Název:

Rožky


Rožky


Ingredience:
Ingredience:
múka500 g
vlažné mlieko150 ml
vlažná voda150 ml
olej50 ml
sušené droždie1 plochá lyžica
soľ1/2 lyžice
kryštálový cukor1/2 lyžičky
Postup přípravy:

Není nic chutnějšího než domácí pečivo! Zkuste tento recept a připravte si vynikající domácí rohlíky a nebude již chtít jiné.

Cesto rozdělíme na rovnako veľké kusy....

Zo surovín spracujeme elastické cesto a necháme ho asi hodinu nakysnúť.

Potom cesto rozdelíme na rovnako veľké kusy. Urobíme z nich guľky, ktoré necháme 15 minút kysnúť. Potom každú guľku rozvaľkáme na dĺžku a zrolujeme do tvaru rožka.

Rúru si vyhrejeme na 220st.

Rožky uložíme na múkou poprášený plech, potrieme ich vajíčkom rozšľahaným s troškou vody a pečieme ich 12-15 minút, dohneda.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Michaela Samant

    zavřít okno