Pažitka
Název:

Rozlítaní ptáčci


Rozlítaní ptáčci


Ingredience:
Ingredience:
hovězí roštěná600 g
hladká mouka1-2 lžíce
velké cibule5 ks
plnotučná hořčice1 lžíce
párky2 ks
vejce natvrdo2-3 ks
okurky v láku1 sklenička
olej2 lžíce
pepř1 špetka
sůl1 špetka
houskový knedlík / rýže1 ks
Postup přípravy:

Tento recept nazvaný "rozlítaní ptáčci", je rychlá varianta na ptáčky klasické. Mnozí mohou omáčku nazývat též, jako znojemskou. No a hlavně je to opět recept, kde se můžeme zbavit vařených vajec z Velikonoc.

Stejně jako u roštěné, můžeme tady zvolit úspornější variantu a použít hovězí plec kulatou, neboli falešnou svíčkovou.
Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na oleji.
Hovězí maso naklepeme, osolíme a opepříme.
Plátky masa vložíme na cibuli, která musí být orestovaná na oleji do hněda.
Podlijeme vývarem (bujónem), přidáme trochou láku z okurek, jedu lžíci plnotučné hořčice a necháme dusit do měkka.

Nakrájíme si nakládané okurky, párek a vajíčka. Když je maso měkké, tak přidáme pokrájené suroviny a lehce promícháme. Podle chuti dosolíme, dopeříme a přidáme trochu láku z okurek a zahustíme hladkou moukou rozkvrdlanou ve vodě.

Rozlítané ptáčky podáváme s rýží, nebo knedlíkem.
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Vendula Balaštíková

    zavřít okno