Název:Rozlítaní ptáčci
Ingredience:
Ingredience: |
hovězí roštěná | 600 g |
hladká mouka | 1-2 lžíce |
velké cibule | 5 ks |
plnotučná hořčice | 1 lžíce |
párky | 2 ks |
vejce natvrdo | 2-3 ks |
okurky v láku | 1 sklenička |
olej | 2 lžíce |
pepř | 1 špetka |
sůl | 1 špetka |
houskový knedlík / rýže | 1 ks |
Postup přípravy:Tento recept nazvaný "rozlítaní ptáčci", je rychlá varianta na ptáčky klasické. Mnozí mohou omáčku nazývat též, jako znojemskou. No a hlavně je to opět recept, kde se můžeme zbavit vařených vajec z Velikonoc.
Stejně jako u roštěné, můžeme tady zvolit úspornější variantu a použít hovězí plec kulatou, neboli falešnou svíčkovou.
Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na oleji.
Hovězí maso naklepeme, osolíme a opepříme.
Plátky masa vložíme na cibuli, která musí být orestovaná na oleji do hněda.
Podlijeme vývarem (bujónem), přidáme trochou láku z okurek, jedu lžíci plnotučné hořčice a necháme dusit do měkka.
Nakrájíme si nakládané okurky, párek a vajíčka. Když je maso měkké, tak přidáme pokrájené suroviny a lehce promícháme. Podle chuti dosolíme, dopeříme a přidáme trochu láku z okurek a zahustíme hladkou moukou rozkvrdlanou ve vodě.
Rozlítané ptáčky podáváme s rýží, nebo knedlíkem.
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy90 min
Autor:
zavřít okno