Pažitka
Název:

Rukola salát se zálivkou ze zakysané smetany, Umeocta s Rustikální bagetkou


Rukola salát se zálivkou ze zakysané smetany, Umeocta s Rustikální bagetkou


Ingredience:
Ingredience:
rukola3 - 4 hrsti
bílá cibulka1/2 ks
cherry rajčata3 hrsti
červená paprika1/2 ks
zakysaná smetana100 g
třtinový cukr dle chuti
himalájská sůl dle chuti
umeocet1 lžička
citronová šťáva pár kapek
pepř čtyř barev dle chuti
pažitka dle chuti
olivový olej dle potřeby
rustikální pohankové bagetky2 ks
Postup přípravy:

Při nákupu zeleniny jsem nemohla přehlédnout rukolu, kterou mam strašně ráda. Většinou se vymluvím, že stejně nebude čas. Je to spíš lenost, únava, malému udělám první poslední, ale sebe odbývám. Většinou sáhnu po lučině s chlebem a červené paprice. Řekla jsme si, že prostě těch patnáct minut mě nezabije a rukolu konečně po dlouhé době koupila. Tuto večeři jsem si strašně vychutnala a každopádně ji budu opakovat.

Rukolu propláchneme, nakrájíme si zeleninu, zakapeme olivovým olejem, zamícháme. Připravíme si zálivku. Do zakysané smetany přidáme Umeocet, pár kapek citrónu, sůl, pepř, třtinový cukr, pokrájenou pažitku. Podávala jsem s Rustikální pohankovou bagetkou.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno