Ingredience: | |
rukola | 3 - 4 hrsti |
bílá cibulka | 1/2 ks |
cherry rajčata | 3 hrsti |
červená paprika | 1/2 ks |
zakysaná smetana | 100 g |
třtinový cukr | dle chuti |
himalájská sůl | dle chuti |
umeocet | 1 lžička |
citronová šťáva | pár kapek |
pepř čtyř barev | dle chuti |
pažitka | dle chuti |
olivový olej | dle potřeby |
rustikální pohankové bagetky | 2 ks |
Při nákupu zeleniny jsem nemohla přehlédnout rukolu, kterou mam strašně ráda. Většinou se vymluvím, že stejně nebude čas. Je to spíš lenost, únava, malému udělám první poslední, ale sebe odbývám. Většinou sáhnu po lučině s chlebem a červené paprice. Řekla jsme si, že prostě těch patnáct minut mě nezabije a rukolu konečně po dlouhé době koupila. Tuto večeři jsem si strašně vychutnala a každopádně ji budu opakovat.
Rukolu propláchneme, nakrájíme si zeleninu, zakapeme olivovým olejem, zamícháme. Připravíme si zálivku. Do zakysané smetany přidáme Umeocet, pár kapek citrónu, sůl, pepř, třtinový cukr, pokrájenou pažitku. Podávala jsem s Rustikální pohankovou bagetkou.
Podrobné info: