Pažitka
Název:

Rukolová polévka


Rukolová polévka


Ingredience:
Ingredience:
rukola1/2 balíčku
domácí zeleninový vývar1/2 l
smetana1 kelímek
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Jíška:
máslo dle potřeby
hladká mouka dle potřeby
Postup přípravy:

Máte rádi rukolu? Někdo ji má rád, jiný k ní má odpor. Pro ty, co ji mají rádi jako já, mám tip na dobrou polévku. 

Z másla a mouky uděláme jíšku, kterou zalijeme studeným vývarem a dobře rozmícháme. Pokud nemáte vývar, použijte kostku zeleninového kuchárku, je dobrý a bez konzervantů, občas ho ráda používám. Přidáme rukolu a povaříme. Poté rozmixujeme tyčovým mixérem a přidáme smetanu. Nakonec ještě dochutíme solí a pepřem. Podáváme s kuskusovými knedlíčky nebo opečenými krutonky.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno