Ingredience: | |
rukola | 125 g |
tuňák v konzervě | 170 g (1 plechovka) |
vejce | 4 ks |
světlá zelená paprika | 1 ks |
cherry rajčátka | 10 ks |
okurka | 1/2 ks |
černé olivy | 10 ks |
sušená rajčata | 4 ks |
červená cibule | 1/2 ks |
pepř | dle chuti |
sůl | dle chuti |
balzamikový ocet | 1 lžíce |
olivový olej | dle potřeby |
Snadná, zdravá, rychlá a hlavně skvělá večeře. Množství je na 2 velké saláty. Prostě porce místo hlavního jídla.
Vím, že spousta lidí nejí rukolu, že jim přijde hořká. Já osobně hořkou chuť ráda nemám, ale rukolu zbožňuju a hořká mi vůbec nepřijde. Pokud nemáte rukolu rádi, určitě ji v salátu můžete nahradit polníčkem, ledovým salátem... Prostě tím, co vám nejvíc chutná. Tenhle salát bych mohla jíst denně.
Vajíčka uvařte nahniličko nebo natvrdo, podle toho, jak to máte rádi. Omytou rukolu v misce opepřete a smíchejte s balzamikovým octem a olivovým olejem.
Do druhé misky si pokrájejte nadrobno všechnu ostatní zeleninu. Papriku, okurku, rajčata a červenou cibuli. Salát trošku osolte, podle chuti můžete opepřit a promíchejte s olivovým olejem.
Na talíř dejte rukolu, na ni zeleninový salát. Doprostřed tuňáka, na kousky pokrájená sušená rajčata rozpůlená vajíčka a černé olivy.
Dobrou chuť.
Podrobné info: