Pažitka
Název:

Růžičková kapusta zapečená v mletém mase


Růžičková kapusta zapečená v mletém mase


Ingredience:
Ingredience:
upečená vepřová plec650 g
syrová růžičková kapusta550 g
gazdovská slanina300 g
velká cibule1 ks
česnek5 stroužků
vejce2 ks
lněná semínka1 lžíce
sůl dle chuti
mletý pepř dle chuti
Postup přípravy:

Na sezónu růžičkové kapusty se u nás doma vždy těšíme. Pojďte ochutnat naši specialitu, která je výborná nejen jako hlavní teplé jídlo, ale i postudenu.

Kapustičky očistíme, dáme na 3 minuty vařit do osolené vody a poté je necháme v cedníku okapat.

5 - 7 kapustiček (záleží na velikosti) pak odložíme stranou. 

Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno.

Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, v kastrolu ji osmažíme, přidáme cibuli a česnek a orestujeme do zrůžovění.

Maso a kapustu pomeleme na masovém mlýnku a přidáme k osmaženým surovinám.

Přidáme vejce, lněné semínko, podle chuti sůl a pepř a vše důkladně promícháme.

Z odložených kapustiček odřízneme košťály tak, aby se daly kapustičky hezky za sebou naskládat. Odřezky, které nám zbyly, nakrájíme nahrubo a vmícháme do masové směsi. 

Masovou směs rozdělíme na dva díly.

Do prvního dílu, který stejnoměrně navrstvíme na dno silikonové formy na srnčí hřbet, zlehka vtlačíme seříznuté kapustičky. Zakryjeme druhým dílem masové směsi, navlhčenou dlaní uhladíme a formu vložíme do předehřáté trouby na 190°C. Pečeme 30 - 35 minut.

Poté nakrájíme na porce a podáváme. Můžeme konzumovat teplé i studené s přílohou, která nám vyhovuje. 

Pokud máme formu z jiného materiálu, tak ji vymažeme tukem a zlehka vysypeme jemnou strouhankou, nebo dětskou krupičkou. 

Hodí se i jiný druh pečeného masa.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno