Pažitka
Název:

Rybí filé dušené na cibuli a paprice


Rybí filé dušené na cibuli a paprice


Ingredience:
Ingredience:
lisované filé z Aljašské tresky4 ks
česnek5 stroužků
cibule2 ks
červená kapie2 ks
olej2 lžíce
omáčka s ústřicovou příchutí4 lžíce
voda6 lžic
sladká mletá paprika2 lžičky
drcený kmín1 lžička
plátek másla1 cm
lístky zelené petrželky dle chuti
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Ryba smažená v klasickém trojobalu je moc príma. Ale jen tak, jako rychlovka na cibuli a kapii také není marná.

Filé necháme přibližně 15 minut povolit. 

Mezitím si očistíme a nakrájíme zeleninu. 

Česnek na tenké plátky, cibuli na tenké půlměsíčky a papriku na tenké proužky.

Do velké pánve na rozehřátý olej dáme orestovat česnek a cibuli.

Po 5 minutách přidáme nakrájené papriky, promícháme a vše nahrneme k okraji pánve.

Povolené filé papírovou utěrkou osušíme. Po obou stranách posypeme solí, mletou paprikou a kmínem a dáme je do uvolněného prostoru do pánve.

Zprudka je 3 minuty z jedné strany osmažíme a zahrneme zeleninou. 

Přidáme omáčku, vodu, přikryjeme poklicí a slabým varem dusíme 10 minut. 

Poté přidáme plátek másla na zjemnění, sůl podle potřeby a 2 minuty necháme povařit.

Na talíři posypeme nakrájenými lístky zelené petrželky.

Na přílohu se hodí různě upravené brambory, čerstvé pečivo, ale může být i dušená rýže.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno