Ingredience: | |
lisované filé z Aljašské tresky | 4 ks |
česnek | 5 stroužků |
cibule | 2 ks |
červená kapie | 2 ks |
olej | 2 lžíce |
omáčka s ústřicovou příchutí | 4 lžíce |
voda | 6 lžic |
sladká mletá paprika | 2 lžičky |
drcený kmín | 1 lžička |
plátek másla | 1 cm |
lístky zelené petrželky | dle chuti |
sůl | dle chuti |
Ryba smažená v klasickém trojobalu je moc príma. Ale jen tak, jako rychlovka na cibuli a kapii také není marná.
Filé necháme přibližně 15 minut povolit.
Mezitím si očistíme a nakrájíme zeleninu.
Česnek na tenké plátky, cibuli na tenké půlměsíčky a papriku na tenké proužky.
Do velké pánve na rozehřátý olej dáme orestovat česnek a cibuli.
Po 5 minutách přidáme nakrájené papriky, promícháme a vše nahrneme k okraji pánve.
Povolené filé papírovou utěrkou osušíme. Po obou stranách posypeme solí, mletou paprikou a kmínem a dáme je do uvolněného prostoru do pánve.
Zprudka je 3 minuty z jedné strany osmažíme a zahrneme zeleninou.
Přidáme omáčku, vodu, přikryjeme poklicí a slabým varem dusíme 10 minut.
Poté přidáme plátek másla na zjemnění, sůl podle potřeby a 2 minuty necháme povařit.
Na talíři posypeme nakrájenými lístky zelené petrželky.
Na přílohu se hodí různě upravené brambory, čerstvé pečivo, ale může být i dušená rýže.
Podrobné info: