Ingredience: | |
treska pestrá | 4 filety |
Těstíčko: | |
kukuřičná mouka | dle potřeby |
řepkový olej | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
bylinky (sušené oregano a tymián) | dle chuti |
nasekaná čerstvá petrželka | dle chuti |
nadrcená cibule | 1 ks |
prolisovaný česnek | 4 stroužky |
Ryby jsou velice zdravé a my se je snažíme dopřávat docela často. Dnes jsem zkusila tresku pestrou v těstíčku z kukuřičné mouky a bylinek.
Smícháme si všechny suroviny na těstíčko. Připravené filety si tímto těstíčkem potřeme z obou stran. Poklademe je na plech s pečícím papírem, který jsme si potřely olejem. Smažíme v troubě dozlatova. Podávat můžete jako my, s mřížkovými hranolky, nebo třeba s bramborem si bramborovou kaší.
Podrobné info: