Ingredience: | |
treska nebo jiná ryba | cca 800 g |
máslo | kousek |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
vejce | 1 ks |
strouhanka | dle potřeby |
hladká mouka, vejce a strouhanka | na obalení |
olej | na smažení |
Bešamel: | |
máslo | 1 lžíce |
hladká mouka | 1 lžíce |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
citron | dle chuti |
dijonská hořčice | 1 lžička |
strouhaný parmzán | 3 lžíce |
mléko | dle potřeby |
petrželka | dle chuti |
Ryby mám ráda na různé způsoby a dnes takto.
Rybu osolíme a opepříme a na másle opečeme. Vidličkou ji rozmačkáme, přidáme vajíčko, trochu strouhanky a zpracujeme.
Bešamel:
Z másla a mouky uděláme jíšku, přidáme sůl, pepř, hořčici, citron, petrželku, parmazán a mléko a pilně mícháme.
Z rybí směsi tvoříme koule, do kterých uděláme dostatečně velký důlek a do něj dáme bešamel. Opatrně uzavřeme, aby bešamel nevytekl. Obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Usmažíme na oleji a podáváme se zeleninovým salátem.
Podrobné info: