Rybí kuličky: | |
treska bez kůže a bez kostí | 170 g |
drobná jarní cibulka | 1 ks |
sůl | dle chuti |
čerstvě mletý pepř | špetka |
nasekaná petržel | 1 lžíce |
vejce | na obalení |
strouhanka | 1 vrchovatá lžíce |
sezamová semínka | 1 vrchovatá lžíce |
Salát: | |
rukola | 2 hrsti |
koriandr | 2 stébla |
uvařený bulgur | 2 lžíce |
semínka granátové jablka | 1 lžíce |
salátová okurka | pár plátk |
nastrouhaná kůra z 1/4 limetky | dle chuti |
limetková šťáva | 2 lžičky |
olivový olej | 1 lžíce |
sůl | dle chuti |
pepř | špetka |
Ačkoli smažení nepatří do zdravého jídelníčku, jednou za čas zhřeší téměř každý. Můžete si to omluvit tím, že kuličky jsou sice smažené, ale jsou ze zdravé ryby a vyvážíte to salátem se svěží limetkovou příchutí.
Rybu nakrájejte na menší kousky, vložte do nožového mixéru, přidejte cibulku, sůl, pepř a petrželku a rozmixujte.
Z hmoty tvarujte 5 kuliček. Kuličky pořádně upěchujte, aby z nich vytekla případná tekutina.
Rozšlehejte vejce, přidejte špetku soli. Strouhanku promíchejte se semínky.
Kuličky obalte ve vejci a poté v sypké směsi.
Do kastrolu nebo hluboké pánve nalijte olej a do rozpáleného oleje vložte kuličky. Smažte ze všech stran dozlatova. Bude to trvat asi 5 minut.
Rukolu v míse promíchejte s nasekaným koriandrem, olejem, limetovou šťávou, solí a pepřem. Rozložte na talíř, posypejte granátovým jablkem, srovnejte na salát okurku a kuličky. Posypte kůrou z limety.