Pažitka
Název:

Rybí kuličky s rukolovým salátem s koriandrem a granátovým jablkem


Rybí kuličky s rukolovým salátem s koriandrem a granátovým jablkem


Ingredience:
Rybí kuličky:
treska bez kůže a bez kostí170 g
drobná jarní cibulka1 ks
sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř špetka
nasekaná petržel1 lžíce
vejce na obalení
strouhanka1 vrchovatá lžíce
sezamová semínka1 vrchovatá lžíce
Salát:
rukola2 hrsti
koriandr2 stébla
uvařený bulgur2 lžíce
semínka granátové jablka1 lžíce
salátová okurka pár plátk
nastrouhaná kůra z 1/4 limetky dle chuti
limetková šťáva2 lžičky
olivový olej1 lžíce
sůl dle chuti
pepř špetka
Postup přípravy:

Ačkoli smažení nepatří do zdravého jídelníčku, jednou za čas zhřeší téměř každý. Můžete si to omluvit tím, že kuličky jsou sice smažené, ale jsou ze zdravé ryby a vyvážíte to salátem se svěží limetkovou příchutí.

Rybu nakrájejte na menší kousky, vložte do nožového mixéru, přidejte cibulku, sůl, pepř a petrželku a rozmixujte.
Z hmoty tvarujte 5 kuliček. Kuličky pořádně upěchujte, aby z nich vytekla případná tekutina.
Rozšlehejte vejce, přidejte špetku soli. Strouhanku promíchejte se semínky.
Kuličky obalte ve vejci a poté v sypké směsi.
Do kastrolu nebo hluboké pánve nalijte olej a do rozpáleného oleje vložte kuličky. Smažte ze všech stran dozlatova. Bude to trvat asi 5 minut.
Rukolu v míse promíchejte s nasekaným koriandrem, olejem, limetovou šťávou, solí a pepřem. Rozložte na talíř, posypejte granátovým jablkem, srovnejte na salát okurku a kuličky. Posypte kůrou z limety.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Martina Lancingerová

    zavřít okno