Ingredience: | |
rybí medailonky (2 balíčky po 240g) | 6 ks |
špek | 150 g |
bílé hlávkové zelí | 200 g |
zeleninový vývar nebo voda | 100 ml |
cibule | 2 ks |
mrkev | 1 ks |
masitá paprika | 1 ks |
sladká chilli omáčka | 4 lžíce |
grilovací nebo jiné koření | dle chuti |
sůl | dle chuti |
olej | 1 lžíce |
máslo | 1 plátek (1,5cm) |
nasekané lístky petržele | 1 lžíce |
brambory | dle potřeby |
Když Vám zbude kousek zelné hlávky, nedělejte polévku, ale zkuste ho přidat k rybím filetům.
Mražené medailonky necháme chvíli povolit, poté je lehce osolíme a okořeníme.
Špek, zelí a papriku nakrájíme na tenké proužky, cibuli na tenké půlměsíčky a mrkev na kolečka.
Do velké pánve na rozehřátý olej dáme zrůžovět proužky špeku. Přidáme cibuli a restujeme 4 minuty. Pak vše nahrneme k okraji pánve, na volnou plochu položíme medailonky a prudce je 2 minuty z každé strany opečeme.
Přidáme zelí, papriku, chilli omáčku a podlijeme vývarem. Pánev zakryjeme poklicí a slabým varem vaříme 15 minut.
Poklici odstraníme, do pánve dáme bylinky a máslo a ještě minutku provaříme. Podle potřeby dochutíme solí.
Podáváme s vařeným bramborem.