Pažitka
Název:

Rybí nákyp s pečenými rozmarýnovými bramborami


Rybí nákyp s pečenými rozmarýnovými bramborami


Ingredience:
Ingredience:
filé z tresky400 g
hrášek50 g
žloutky4 ks
česnek1 stroužek
kopr1 lžíce
citronová šťáva1 lžíe
lahůdkové droždí1 lžíce
zakysaná smetana1 kelímek
sýr Grana Padano50 g
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Příloha:
brambory dle potřeby
rozmarýn dle chuti
sůl dle chuti
olej dle potřeby
Postup přípravy:

Původně to mělo být obyčejné filé na másle s bramborami. Ale pak mi to přišlo nudné, tak jsem začala experimentovat. Výsledkem je veliká pochoutka, která zmizela, ani nevím jak (smích).

Rozmrzlé filé povaříme asi 10 minut na páře spolu s hráškem a necháme mírně zchladnout. Poté přendáme rybu do misky a vidličkou rozmačkáme. Přidáme napařený hrášek, žloutky, prolisovaný česnek, nasekaný kopr, citronovou šťávu, smetanu a lahůdkové droždí. Vše společně promícháme, opepříme a osolíme podle chuti. Připravíme si vymazanou zapékací nádobu nebo malé keramické mističky na zapékání a směs do nich přemístíme. Pečeme na horkovzduch, na 190 stupňů 20-30 minut. Asi 5 minut před koncem pečení posypeme nastrouhaným sýrem. Můžeme podávat s pečenými nebo vařenými bramborami nebo i s bramborovou kaší. Nechte si chutnat!

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno