Ingredience: | |
rybí filé | cca 500 g |
kořenová zelenina | dle potřeby |
mražený hrášek | dle potřeby |
máslo | kousek |
hladká mouka | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
česnek | dle chuti |
smetana | 1 kelímek |
šafrán | špetka |
bobkový list | 2 ks |
pepř | 4 kuličky |
Miluji rybí polévky a zrovna tahle patří mezi mé oblíbené.
Nejprve si uvaříme ryby v osolené vodě s bobkovým listem a kuličkami pepře. Poté přecedíme a rybí maso uchováme v teple. Z másla a mouky uděláme jíšku, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a zalijeme vývarem z ryb. Osolíme, opepříme, přidáme česnek a šafrán a provaříme. Přidáme ještě hrášek a smetanu. Podle potřeby dochutíme polévkovým kořením. Rybu dáme na talíře a přelijeme horkou polévkou. Podáváme s opečenými krutony.
Podrobné info: