Pažitka
Název:

Rybí závitky s bylinkami a hrubozrnnou hořčicí


Rybí závitky s bylinkami a hrubozrnnou hořčicí


Ingredience:
Ingredience:
filety z bílé ryby (treska)cca 700 g
Ghí25 g
najemno nasekané bylinky6 lžic
sůl dle chuti
pepř dle chuti
pórek2 listy
hrubozrnná hořčice dle chuti
citron dle chuti
Postup přípravy:

Pokud jde o ryby, tak mají u nás zelenou. Máme je rádi, a proto se snažím, aby jejich příprava nebyla pořád stejná. Nedávno mě zaujal recept na rybí závitky a věděla jsem, že tato úprava se u nás ještě nedělala. Zkouška dopadla na výbornou, a tudíž jsem ráda za další rozšíření svých kulinářských obzorů.

Nejprve si nachystáme pórek, který nakrájíme na tenké proužky a spaříme jej horkou vodou. Pórek použijeme místo provázku na zavázání závitků. Horkou vodou pórek změkne a bude se nám s ním lépe pracovat.

Rybu nakrájíme na dlouhé plátky, které potřeme povoleným Ghí, hrubozrnnou hořčicí (pokud nechcete použít hořčici, tam místo ní zakápněte rybu citronovou šťávou) a zasypte jemně sekanými bylinkami. Ochutíme solí a pepřem. Rybu pak stáčíme do malých závitků, které převažte připravenými proužky z pórku. Závitky pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 10 minut (do měkka). Závitky lze také připravovat v páře.

Lze podávat samotné nebo se zeleninovým salátem či bramborovou kaší.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno