Ingredience: | |
filety z bílé ryby (treska) | cca 700 g |
Ghí | 25 g |
najemno nasekané bylinky | 6 lžic |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
pórek | 2 listy |
hrubozrnná hořčice | dle chuti |
citron | dle chuti |
Pokud jde o ryby, tak mají u nás zelenou. Máme je rádi, a proto se snažím, aby jejich příprava nebyla pořád stejná. Nedávno mě zaujal recept na rybí závitky a věděla jsem, že tato úprava se u nás ještě nedělala. Zkouška dopadla na výbornou, a tudíž jsem ráda za další rozšíření svých kulinářských obzorů.
Nejprve si nachystáme pórek, který nakrájíme na tenké proužky a spaříme jej horkou vodou. Pórek použijeme místo provázku na zavázání závitků. Horkou vodou pórek změkne a bude se nám s ním lépe pracovat.
Rybu nakrájíme na dlouhé plátky, které potřeme povoleným Ghí, hrubozrnnou hořčicí (pokud nechcete použít hořčici, tam místo ní zakápněte rybu citronovou šťávou) a zasypte jemně sekanými bylinkami. Ochutíme solí a pepřem. Rybu pak stáčíme do malých závitků, které převažte připravenými proužky z pórku. Závitky pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 10 minut (do měkka). Závitky lze také připravovat v páře.
Lze podávat samotné nebo se zeleninovým salátem či bramborovou kaší.
Podrobné info: