Pažitka
Název:

Rybičková pomazánka plná bílkovin


Rybičková pomazánka plná bílkovin


Ingredience:
Ingredience:
sardinky v oleji (kvalitní pěkné filety)1 balení
tuňák v olivovém oleji či vlastní šťávě1 balení
vařená vejce2 ks
červená cibule1 ks
zakysaná smetana4 lžíce
kyselá okurka3 ks
uzený Šmakoun200 g
pepř dle chuti
černá sůl dle chuti
K podávání:
polníček dle chuti
cibule dle chuti
citron dle chuti
pečivo dle potřeby
Postup přípravy:

Rybičkovou pomazánku jsem připravovala na přání ve Snídani s Novou. Připomněla nám školku a navíc v těhotenství, ale i teď se jí stále nemůžu nabažit. Je plná bílkovin a zdravých tuků.

Na struhadle nastrouháme uvařená vejce, okurky a Šmakouna. Přidáme pokrájenou cibuli a zbývající ingredience. Pomazánku ochutíme pepřem a černou solí, která je moje nejoblíbenější, navíc chutná a "voní" jako vejce. 

Hotovu pomazánku namažeme na oblíbené pečivo a dozdobíme. Na závěr můžeme zakápnout kapičkou citronu.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Kačka Tichá

    zavřít okno