Pažitka
Název:

Rybízové mlsání


Rybízové mlsání


Ingredience:
Ingredience:
kuličky červeného rybízu400 ml
rybízová marmeláda200 ml
kysaná smetana200 g
sypká želatina15 g
voda50 ml
tekutý med4 lžíce
malé silikonové formičky11 ks
Postup přípravy:

Už máte udělanou rybízovou marmeládu a zbylo vám ještě trochu pěkně zralého rybízu? Jestli ano, tento recept je přímo pro Vás.

Do hrnce dáme 50ml vody, marmeládu a slabým varem za stálého míchání uvedeme marmeládu do tekutého stavu.
Horkou směs odstavíme ze sporáku, vsypeme želatinu a pořádně promícháme.
Po 10minutách šlehačem prošleháme, přidáme smetanu, med a vyšleháme do hladké hmoty. Na závěr vařečkou vmícháme kuličky rybízu a pomocí lžíce naplníme silikonové formičky. 
Dáme do lednice dobře vychladit. Po vychlazení můžeme dát část i do mrazáku.

Podrobné info:
Počet porcí11 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno