Ingredience: | |
špaldová mouka | 180 g |
změklé máslo | 65 g |
med | 4 lžíce |
šťáva z cca 4 - 5 lžic rybízu | dle chuti |
prášek do pečiva | 1 lžička |
U nás se pořád marodí, takže na vaření jako takové to prostě není. Chtělo to něco pro rozveselení a tu u nás znamená dát se do pečení sušenek. Dnes jsem vybrala něco pro naši malou slečnu, a to rybízové sušenky. Díky rybízu to na konci opravdu trochu štípne, což má naše malá ráda.
V míse smíchejte mouku s máslem, medem. Přidejte prášku do pečiva a šťávu z vymačkaného rybízu (přes sítko). Propracujte hmotu na těsto, které zabalíte do potravinové folie a dáte minimálně na 30 minut do lednice odpočinout. Poté z těsta vyválejte placku tlustou cca 0,5 cm a pomocí vykrajovátek vykrajujte tvary. Sušenky dejte na plech s pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 6-8 minut až začnou sušenky mírně hnědnout.
Podrobné info: