Pažitka
Název:

Rybízovo-tvarohový drobenkový koláč


Rybízovo-tvarohový drobenkový koláč


Ingredience:
Drobenka:
změklá Hera125 g
polohrubá mouka250 g
cukr moučka100 g
prášek do pečiva1/2 balíčku
Tvarohová směs:
tvaroh1 vanička
zakysaná smetana1 kelímek
žloutek2 ks
cukr150 g
olej1 lžíce
solamyl2 lžíce
drobné ovoce dle potřeby
Postup přípravy:

Tento koláč je velice variabilní a hlavně dobrý....

Uděláme si drobenku ...už jste někdy dělali drobenku v mixeru? Nebo ji pořád žmouláte v ruce?? Tak to zkuste v tom mixeru, drobenka během minuty hotová. No a tu drobenku víc jak dvě třetiny vezměte, nasypte ji do koláčové formy a udusejte třeba šťouchadlem na brambory. Potom nalijte tvarohovou směs. Tvarohovou směs uděláme tím, že smícháme uvedené ingredience a nakonec jemně vmícháme sníh ušlehaný ze dvou bílků. Rovnoměrně rozetřete na drobenku, posypte rybízem (nebo jakýmkoliv jiným ovocem) a zasypte zbylým množstvím drobenky. Pečte na 170°C cca 30 minut. 

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Lucie Horková

    zavřít okno