Pažitka
Název:

Rybízový koláč s drobenkou


Rybízový koláč s drobenkou


Ingredience:
Ingredience:
vejce2 ks
bílý jogurt1 velký kelímek (400g)
cukr krystal200 g
hladká mouka330 g
kypřící prášek do pečiva1 ks
červený rybízcca 2 velké hrsti
Drobenka:
změklé máslo40 g
cukr krystal40 g
hladká mouka100 g
Postup přípravy:

V pátek jsem byla u dědy na zahrádce, stromy i keře obsypané plody, všechno vonělo a dozrávalo. Maliny, třešně, angrešt, rybíz, josta i meruňky. A já si říkala, sakra, proč to není nějak víc rozložené, nejlépe přes celé prázdniny? Proč všechny ty dobroty zrají během června, skoro naráz, a já pak nevím, co upéct dřív? V šuplíku mám kupu receptu na jahody a stihnu sotva dva, tři a už je po nich. Třešně jsou skoro přezrálé, angrešt začíná pukat a i rybíz se za chvíli bude muset všechen očesat. Tak rychle do koláče s ním!

Troubu předehřejeme na 180°C. Vajíčka prošleháme s jogurtem, postupně přisypeme cukr, mouku a kypřící prášek a vymícháme hladké těsto. Nalijeme ho do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou, povrch uhladíme, poklademe rybízem a posypeme drobenkou (na drobenku prsty nebo vidličkou promneme máslo, cukr a mouku). Pečeme necelou hodinu, dozlatova, testujeme špejlí.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Kateřina Šišková

    zavřít okno