Pažitka
Název:

Rychlá drožďová zeleninová polévka s nočky


Rychlá drožďová zeleninová polévka s nočky


Ingredience:
Ingredience:
droždí1 a půl kostky
máslo1 lžíce
hrášek a mrkev (mražená zelenina) dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
vývar nebo vodacca 2 l
kari koření dle chuti
Nočky:
vejce1 ks
krupička nebo hrubá mouka dle potřeby
petrželka dle chuti
Postup přípravy:

Možná vám přijde drožďová polévka jako obyčejné jídlo, ale věřte, že je opravdu moc dobrá a hlavně zdravá. Navíc je rychle hotová, tak pojďme na ni.

Na másle necháme zpěnit droždí. Poté přidáme zeleninu a zalijeme vývarem nebo vodou. Přidáme dle chuti kari koření, sůl a pepř a chvíli povaříme. Nočky, které připravíme z vejce a mouky, zavaříme do polévky. Nakonec už jen přidáme petrželku a můžeme podávat, například s čerstvým pečivem.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy20 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno