Pažitka
Název:

Rychlá hrášková polévka


Rychlá hrášková polévka


Ingredience:
Ingredience:
máslo1 - 2 lžíce
cibule1 ks
střední pórek1 ks
mražený hrášek1 pytlík
drůbeží nebo zeleninový vývar500 ml
smetana ke šlehání 31% nebo kelímek zakysané smetany200 ml
sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř dle chuti
slanina a krutony dle chuti
Postup přípravy:

Tak už nosím zimní kabát. Nejenom, že to značí příchod mýho nejoblíbenějšího období v roce, (no jo, já s tím ještě chvíli dám pokoj, nebojte!), ale hlavně je venku pěkná kosa!

Správnej čas na všechny možný polívky! Dneska si uvaříme bezvadnou hráškovou, kterou jen tak mimochodem, spousta lidí připravuje právě ke Štědrovečernímu stolu / nemůžu si pomoct!!

Na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přihodíme nakrájenou bílou část pórku a chvíli restujeme. Bacha, ať vám pórek nezhnědne, byl by nahořklej.

Pak přisypeme hrášek, vše osolíme, opepříme, promícháme a zalijeme vývarem. Celý to přivedeme k varu a vaříme, dokud hrášek nezměkne.

Stáhneme plamen, přilijeme smetanu a polévku rozmixujeme třeba tyčovým mixérem. Můžeme jí přecedit přes jemnej cedník, aby byla krásně hladká, nebo nechat tak. Znovu na chvilku přivedeme k varu a necháme závěrečně probublat. Naposledy dochutíme a podáváme s vypečenou slaninou, máslovejma krutonama, nebo jen tak.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Mona Jaoua

    zavřít okno