Ingredience: | |
uvařená rýže | 250 g |
zavařená domácí hovězí konzerva | 400 g |
sýr Gouda nebo Ementál | 150 g |
sebraný tuk z masové konzervy | dle potřeby |
cibule | 1 ks |
mrkev | 1 ks |
sladkokyselá okurka | 2 ks |
sterilovaný hrášek | 1 malá konzerva |
Nemáte moc času na vaření a zbyla vám větší porce uvařené rýže z předešlého dne? Stačí přidat pár surovin, které má každá kuchařinka určitě po ruce a do 15 minut je oběd, nebo večeře na stole.
Zvlášť na každou hromádku si nastrouháme na hrubých slzičkách sýr a okurky, na jemných slzičkách mrkev.
Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme ji do hrnce na rozehřátý tuk. Až zesklovatí, přidáme mrkev a restujeme 2 minuty, než mrkev pustí barvu.
Poté přidáme masovou konzervu, okurky a promícháme. Dále přidáme rýži, hrášek bez nálevu, opět promícháme a necháme pod pokličkou prohřívat cca 6 minut.
Těsně před podáváním do hrnce k rizotu vmícháme část nastrouhaného sýra, podle potřeby dochutíme a promícháme.
Na talíři každou porci posypeme zbývajícím sýrem a podáváme s kyselou okurkou, nebo vhodným salátem.
Podrobné info: