Ingredience: | |
brambory | 800 g |
tymián | 2 snítky |
olivový olej | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
jarní cibulka | 1 ks |
sterilovaný hrášek | 1 malá plechovka |
okapané zelené olivy s paprikou | 1 balíček |
citronová šťáva | dle chuti |
V létě dělám ráda saláty bramborové se zeleninou - bez majolky a bez zakysané smetany, jen s olivovým olejem a zeleninou. Jsou lehké a chutnají i samotné. Maso ani být nemusí, tedy za mne ne, manžel si dá řízek.
Brambory uvaříme ve slupce. Necháme vychladnout. Oloupeme a přes mřížku protlačíme malé kostičky brambor. Zakapeme olivovým olejem (můžeme i olivovým olejem s česnekem podle Jany Remkové) nebo jen čistým olivovým olejem. Osolíme a opepříme. Zakápneme šťávou z citronu. Přidáme propláchnuté olivy a hrášek. Podle chuti dosolíme a dopepříme. Podáváme samotný nebo s řízkem (rybou).
Podrobné info: