Pažitka
Název:

Rychlý bramborový salát s olivami a hráškem


Rychlý bramborový salát s olivami a hráškem


Ingredience:
Ingredience:
brambory800 g
tymián2 snítky
olivový olej dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
jarní cibulka1 ks
sterilovaný hrášek1 malá plechovka
okapané zelené olivy s paprikou1 balíček
citronová šťáva dle chuti
Postup přípravy:

V létě dělám ráda saláty bramborové se zeleninou - bez majolky a bez zakysané smetany, jen s olivovým olejem a zeleninou. Jsou lehké a chutnají i samotné. Maso ani být nemusí, tedy za mne ne, manžel si dá řízek.

Brambory uvaříme ve slupce. Necháme vychladnout. Oloupeme a přes mřížku protlačíme malé kostičky brambor. Zakapeme olivovým olejem (můžeme i olivovým olejem s česnekem podle Jany Remkové) nebo jen čistým olivovým olejem. Osolíme a opepříme. Zakápneme šťávou z citronu. Přidáme propláchnuté olivy a hrášek. Podle chuti dosolíme a dopepříme. Podáváme samotný nebo s řízkem (rybou).

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno