Pažitka
Název:

Rychlý kakaový dezert s nutelou a tvarohem


Rychlý kakaový dezert s nutelou a tvarohem


Ingredience:
Ingredience:
stévie nebo 5 lžic třtinového cukru2 lžíce
kakao100 g
caro káva100 g
polohrubá mouka10 lžic
olej3 lžíce
vejce6 ks
jedlá soda1 lžička
šlehačka nebo 150g zakysané smetany1 kelímek
Krém:
měkký tvaroh2 ks
máslo125 g
stévie nebo cukr moučka dle chuti
nugátový krém nebo nutela na ozdobení
Postup přípravy:

U nás doma máme rádi moučníky s tvarohem, tak jsem jeden takový upekla k odpolední kávě.

Vejce ušleháme s cukrem a olejem do pěny. Mouku smícháme se sodou, caro kávou a kakaem. Pomalu přimícháme k vejcím a olei mouku se sodou, kakaem a caro kávou. 

Na dva plechy s pečícím papírem nalijeme ušlehané těsto. Na každý plech dáme polovinu těsta. Pečeme na 180 stupňů asi 8 - 10 minut. Krém ušleháme zde dvou tvarohů, změklého másla a cukru. Na jeden z vychladlých korpusů natřeme připravený krém a druhým korpusem krém přikryjeme. Když nám zbude krém, natřeme jej ještě na povrch druhého korpusu a smícháme s nugátovým krémem. Vidličkou ozdobíme a dezert dáme do chladu.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno