Pažitka
Název:

Rychlý rebarborový koláč s drobenkou


Rychlý rebarborový koláč s drobenkou


Ingredience:
Těsto:
cukr krupice150 g
rostlinný tuk (Hera)150 g
celá vejce2 ks
polohrubá mouka300 g
mléko100 ml
prášek do pečiva1 ks
Drobenka:
máslo50 g
hrubá mouka100 g
cukr krupice100 g
Dále:
rebarbora dle potřeby
Postup přípravy:

Hledáte vláčný koláček upečený do 30ti minut? Tady je! Měla jsem už dlouhou dobu chuť na babiččin rebarborový koláč, který jsem měla už jako malá holka moc ráda. Byl hezky vláčný, měl málo těsta a byl nakyslý od rebarbory. Tak jsem nalistovala v babiččině sešitku receptík a upekla. Tento koláč je jednoduchý, rychlý a velmi žravý - jednoho kousku nezůstane.

Nejprve si připravíme hluboký plech o velikosti 38 x 30 cm, který vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Rostlinný tuk rozpustíme, přidáme všechny ingredience a zpracujeme těsto. Těsta je málo a není tekuté, ale to je správně. Těsto opatrně rozetřeme na připravený plech. Přidáme oloupanou a pokrájenou syrovou rebarboru a posypeme drobenkou. Pečeme asi 20 minut při 180°C (poté zkusíme špejlí, případně snížíme teplotu a necháme dopéct).

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno