Pažitka
Název:

Rychlý vaječný likér


Rychlý vaječný likér


Ingredience:
Ingredience na 1 litr:
salko1 ks
žloutky3 ks
rum1 dcl
kondenzované neslazené mléko1 ks
smetana 30% a více200 ml
vanilkový lusk1 ks
Postup přípravy:

Asi stárnu! Dospat Štědrýho dne jsem nemohla nikdy, ale abych vstávala v pět ráno, to tu ještě nebylo. Se psama ven, tam mě utěšily 4 rozsvícený okna v celý ulici, nejsem teda jedinej blázen! No a šup, připravit věci na obalování řízků, zkusit usmažit pár cvičnejch – jako jestli nejsou zkažený, nachystat chlebíčky a udělat fantastickej vaječnej koňak, páč ten, co jsem dostala od Kami, jsem si chytře nechala v práci.

Vanilkový lusk podélně rozřízneme a špičkou nože seškrábneme vanilkový semínka. Všechny přísady, kromě smetany, rozmixujeme tyčovým mixérem a podle chuti smetanou zjemníme. Ten rum je taky jen orientační, zkrátka jak kdo snese.

Pít ho můžete jen tak, aneb, jak Kamča říkala v pátek: "Mono, nelemteje to, jste v práci!!!" Anebo, na co se těším strašně, až si vaječňákem poliju zmrzlinu a přikreju to celý šlehačkou!!!

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Mona Jaoua

    zavřít okno