Ingredience: | |
rýžové nudle | 400 g |
mrkev | 2 ks |
pórek | 1/2 ks |
bílé zelí | 1/8 ks |
zelený hrášek | 2 hrsti |
jarní cibulka | 2 ks |
rozinky | 50 g |
slunečnicová semínka nasucho osmahnutá na pánvi | 50 g |
Ghí | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
sojová omáčka nebo olivový olej | dle chuti |
Někdy je potřeba udělat oběd raz dva. Dnes byl ten den, kdy bylo třeba uvařit doslova za pár minut. Tato variace s rýžovými nudlemi a zeleninou je jedna z rychlých variant oběda. Hrozinky celé směsi dodají další chuť, slunečnicová semínka to správné křupnutí v jídle a díky tomu všemu se do této podoby nudlí pustil i náš vybíravý syn.
Rozinky dáme do mističky a zalijeme vodou, tak aby byly ponořeny. Mrkev si nakrájíme na tenké nudličky, stejně tak i bílé zelí. Pórek a jarní cibulku si nakrájíme na kolečka. Zeleninu pak zpěníme na Ghí (nebo jiném tuku) a pak přidáme scezené hrozinky a slunečnicová semínka. Podle chuti osolíme a opepříme.
Mezitím si dáme vařit vodu na rýžové nudle uvaříme dle návodu na obalu tj. vložíme do vroucí vody a vaříme cca 2-3 minuty. Poté přecedíme a propláchneme studenou vodou. Okapané nudle pak smícháme se zeleninou. Na dozdobení pak použijeme zelenou část jarní cibulky a slunečnicová semínka. Pokud chceme nudle na závěr ochutit, můžeme použít olivový olej nebo sójovou omáčku.
Podrobné info: