Pažitka
Název:

Rýžovo-kokosový dezert s mandarinkovou šťávou a jablíčkem


Rýžovo-kokosový dezert s mandarinkovou šťávou a jablíčkem


Ingredience:
Ingredience:
mléčná rýže Bio-nebio50 g
rýžovo-kokosové mléko Provamel100 ml
klementinky - šťávu z nich3 ks
jablko1 ks
banán1 ks
čokoláda na ozdobení
Postup přípravy:

Mandarinky, mandarinky a zas mandarinky, to je tak když dva nakupují a nedohodnou se. Otázku co s nimi se mi podařilo vyřešit a znáte určitě všichni ten pocit, když vás honí mlsná. No tak já ji zahnala tímto dezertem. Je to lahůdka, kterou si určitě zopakuji.

Kulatozrnnou rýži propláchneme, dáme vařit.
Po uvaření rýži propláchneme ve studené vodě, zbaví se lepkavosti a rozmixujeme ji s rostlinným mlékem, šťávou z odšťaveněných mandarinky a nastrouhaným jablíčkem.
Z banánů si vyšleháme pěnu, kterou dezert ozdobíme společně s vegan Vivani hot chocolate.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno