Pažitka
Název:

Rýžovo-pohankový drobenkový koláč s třešněmi, rybízem a borůvkami


Rýžovo-pohankový drobenkový koláč s třešněmi, rybízem a borůvkami


Ingredience:
Ingredience:
rýžová polohrubá mouka217 g
pohanková mouka100 g
České Ghíčko Bio60 g
Alsan bio (náhražka másla)120 g
kokosový cukr100 g
kokosový cukr2 hri
třešně435 g
rybíz125 g
borůvky100 g
Postup přípravy:

Třešničky už pomalu dozrávají, někde již dozrály, ale u nás doma právě vrcholí doba sklizně. Přemýšlela jsem jaký koláč či moučník připravit. Neměla jsem chuť na žádné kynuté těsto či klasický korpus. Hlavní podmínkou byla rychlost přípravy a to se povedlo dokonale. Tento koláč zvládne každý a jeho příprava je nejen snadná, ale i rychlá. Navíc může mít spoustu chuťových variací. Můžeme jej připravit s jablíčky, skořicí a ořechy, pro nejmenší jen s jablíčky a hruškou či se švestkami a mákem. Pokud si chcete přidat cenné bílkoviny, přidejte do těsta přírodního či ochuceného Šmakouna. Dokonalá chuť díky Ghí a kokosovému cukru, který má úžasnou vůni a chuť, pojďte si tento úžasný koláč připravit i vy.

Jak jsem řekla, snadno a rychle, heslo tohoto koláče. Základem pro tento koláč je vytvoření drobenky. Smícháme si rýžovou a pohankovou mouku s Ghíčkem, Alsanem a kokosovým cukrem.

Vzniklou drobenku vpěchujeme do dortové formy, ponecháme si 3-4 hrsti drobenky stranou. Když máme vytvarovaný korpus, připravíme si ovoce. Třešně, borůvky a rybíz smícháme s dvěma hrstmi kokosového cukru a zbylou drobenkou. Důkladně ovoce s cukrem a drobenkou promícháme, rozprostřeme do formy na upěchovaný základ. Připravený koláč vložíme do rozehřáté trouby, pečeme na 180°C, přibližně 20-30 minut. Jakmile začne na povrchu drobenka růžovět, vyndáme ven z trouby.

Necháme vychladnout. Po vychladnutí jde poměrně dobře krájet, ale musí se opatrně podebrat. My jsme na nic nečekali, zasedli jsme společně venku ke koláči a jedli jej z formy lžičkou. Pokud budete chtít, aby se dal lépe vyndat z formy, bude zapotřebí formu vymazat a vysypat pohankovou nebo rýžovou polohrubou moukou.

Krásné léto a přeji dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno