Ingredience: | |
vařená kulatozrnná rýže Arborio | 100 g |
švestky | 4 ks |
hrušky | 2 ks |
hruška na ozobení | 1 ks |
Jelikož nic nedělám náhodně a vždy musím přemýšlet dopředu, rozhodla jsem se uvařit o trošku víc rýže. Rýže Arborio má výhodu, že lze použít na sladko i na slano, a tak kromě využití v podobě přílohy, putovala i do sladkého dezertu.
Jednoduchá, rychlá svačinka, která se snad nikdy neomrzí. Je naší oblíbenou od 1 roka doposud, a to už je synovi 2,5 roku, prostě jsem ráda, že tyto dezerty má stále rád.
K uvařené rýži přidáme oloupané, vypeckované, pokrájené hrušky, omyté, vypeckované švestky. Vezmeme tyčový mixér a vše společně rozmixujeme. Naplníme do pohárků, ozdobíme hruškou, z které jsme vykrojili srdíčka. Pokud chceme změnu, stačí přidat trošku skořice, přírodního nebo Švestkového Šmakouna.
Podrobné info: