Pažitka
Název:

Rýžový dezert s rýžovo-kokosovým mlékem s borůvkovo malinovým županem


Rýžový dezert s rýžovo-kokosovým mlékem s borůvkovo malinovým županem


Ingredience:
Ingredience:
mléčná rýže Bio-nebio50 g
rýžovo-kokosové mléko Provamel100 - 150 g
datlový sirup Country Life1 - 2 lžíce
mražené borůvky a maliny na ozdobu
Postup přípravy:

Znáte to, když se vrátíte od zubaře a nemůžete pořádně nic jíst? No tak tento recept je nejen chutný, ale i vhodný. V lednici jsem objevila rýžovo-kokosové mléko, mražené borůvky v mrazáku přišly na chlazení přímo vhod a čerstvé maliny jako bolestné tak ty jsem si teda rozhodně zasloužila.

Kulatozrnnou rýži propláchneme, dáme vařit.
Po uvaření propláchneme ve studené vodě, zbaví se lepkavosti a rozmixujeme s rostlinným mlékem a datlovým sirupem. Naplníme do skleničky, ozdobíme borůvkami a malinami.

Pokud byste si chtěli přilepšit, což já v tu chvíli nemohla, přidejte si navíc do směsi před zdobením Malibu kokosový rum.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno